top of page

Asinotherapie /dierentherapie

Ezels hebben een kalm karakter. Hun zachte blik en hun witte neus vraagt om geaaid te worden;

Hun lange oren zijn ervoor gemaakt om om alle ontboezemingen en zachte woordjes te horen. Hun vreedzame natuur maakt hen uitermate geschikt voor begeleiding. Hun rustige gedrag bevordert het contact en de lichamelijke communicatie tussen het dier en kwetsbare personen en geeft een gevoel van ontspanning en bien-être. Omdat de dieren geen vooroordelen koesteren kan men zichzelf zijn, zonder onderscheid en verschil. Een ezel accepteert simpelweg de genegenheid van een ieder, ongeacht zijn problematiek en creëert daardoor een sterke band met mensen. Wij werken overigens niet alleen met ezels, maar ook geiten, poezen en honden worden ingezet bij interacties.

 

Wij bieden éénmalige sessies aan, maar ook een vervolg van bijeenkomsten door het hele jaar. Afhankelijk van ieders autonomie kan een interactie ook evolueren in een oefening in motoriek ( in een eenvoudig parcours), op een ezel zitten of een kleine wandeling met een ezel.

 

Wij nodigen ook bejaarde personen uit op de boerderij, die zo kunnen profiteren van de natuurlijke en vreedzame atmosfeer. Het kader van de boerderij, met de dieren in de nabijheid laat herinneringen herleven en activeert het geheugen. De poes op schoot of de hond naast de stoel aaiend, terwijl de geiten in de wei huppelen en de pauwen hun staart laten zien, dat geeft werkelijk een gevoel van bien-être.

 

Ook voor mensen die lijden aan een burn-out kan het werk met de dieren en het leven van de boerderij  samen met een luisterend oor een weldaad zijn. Dit kan een deur openen voor een verandering in het tempo en de belasting van het leven, wat hiervoor de problemen veroorzaakten.

 

De  interactie met dieren is positief voor alle personen die kwetsbaar zijn (geworden) door psychologische, fysieke, mentale of sociale problematiek, mensen die lijden aan een dementie, jong of op leeftijd. Wij werken met particulieren, scholen en instanties. Aarzel niet om contact op te nemen voor de mogelijkheden.

bottom of page