top of page

Vakantie op de boerderij

Boerderij, Moulin Begeot, kar, Frankrijk, vakantie

De boerderij

Geiten, hoeden, kind, bos, Frankrijk, herder

Onze kleinschalige ecologische boerderij bestaat uit een kudde geiten, een troep ezels, pluimvee, een biologische moestuin en Fabian verbouwt op een nabij gelegen terrein geneeskrachtige planten en kruiden.

De geiten zijn van het alpine ras en tegenwoordig zijn er ook nakomelingen van een Lorraine bok. Jarenlang zijn er van de geitenmelk  verschillende soorten kazen geproduceerd. In tegenstelling tot dwerggeiten zijn alpinegeiten niet dik; eerder mager gebouwd

Geitenkaas, kaas, wijnblad, kruiden, peper

De stal is zodanig gebouwd dar een ieder makkelijk de dieren kan bekijken. Maar natuurlijk kan je de dieren ook in de stal of in de wei aaien. Soms blijven de geiten grazen in de centrale weide bij de molen, maar vaak worden ze weggebracht naar een wei in het bos. En natuurlijk mag iedereen mee.

Op dit moment zijn er 11 ezels, waarvan het merendeel bij ons geboren is. De grote ezels behoren tot  het ras Le Grand Noir de Berry. Dit ras werd indertijd gefokt om de vrachtschepen op de kanalen in de streek van Berry voort te trekken. De kleine grijze ezels zijn een kruising tussen het ras van de Provence en van Sardinië. De ezels zijn volledig gewend aan mensen en kinderen en ze houden er erg van geknuffeld en geborsteld te worden

Onze ezels zijn een goed gezelschap voor wandelingen ( Klik hier om meer te weten over ezelwandelingen.) De ezels worden ook veel ingezet bij therapie voor personen met een handicap: de asinotherapie (klik hier voor meer informatie)..

Ezels, grand noir du berry, weiland, kudde ezels
kippen, krielkip, kuiken, kuikens, pluimvee, scharrelen

De kippen en pauwen scharrelen vrijuit over het terrein en houden uw kampeerplaats schoon van kruimels en etensrestjes. Ook horen en zien we overal onze prachtige pauwen. En dan zijn er nog de poezen, in alle maten en kleuren en de honden, die altijd willen spelen.

Moulin Begeot deel 2 022-min.JPG

In de biologische moestuin wordt o.a. gewerkt met principes van de permacultuur. Er is een kruidentuin van geneeskrachtige kruiden. Onze producten, kaas, groenten, kruidenmengsels, siropen, enz. zijn o.a in ons piepkleine boerderijwinkeltje te koop.

Winkeltje, eigen producten, zelf gemaakt, kaarten, sap, biologisch

Wij hebben veel plezier met onze dieren,

zij zijn zeker niet alleen van economisch belang.

De vakantieboerderij

Als u bij ons verblijft, bent u ook gast van de boerderij. Dat wil zeggen dat u altijd in de nabijheid van onze dieren bent. U heeft hier de voordelen van, bijv. verse eitjes bij het ontbijt, veel kijk- en aaiplezier. We nemen aan dat u de kleine nadelen ( zoals her en der geitenkeutels, of de karakteristieke schreeuw van één van onze pauwen) voor lief neemt.

 

De combinatie van het boerenbedrijf met het toerisme, maakt het voor u als vakantiegast mogelijk  te genieten van de aanwezigheid van de dieren als een extra op uw vakantie. Kinderen, maar ook U zelf, kunnen meehelpen met de verzorging. U kunt profiteren van een heerlijke avondmaaltijd, de table d'hôtes, gebaseerd op de producten van de boerderij of lokale producten. Of U nu kampeert, in de gîte of in een gastenkamer verblijft, u kunt allemaal 's avonds aanschuiven aan de gezellige gastentafel.

 

Moulin Begeot is een kleinschalige, eenvoudige vakantieplek, waar nog ruimte is voor uw persoonlijke wensen. Kinderen kunnen bij ons lekker spelen, in de beek ravotten of in het omringende bos hutten bouwen. ‘S avonds kunt u kampvuur maken op de vaste vuurplaats.

Geiten, kind, stal, boerderij

Wij leven hier in respect met onze dieren en met de omringende (beschermde) natuur. Wij willen niets liever dan dat u dit mee kunt beleven. Wij vragen u onze levenswijze en onze plek te respecteren o.a. door zoveel mogelijk biologisch afbreekbare middelen te gebruiken (afwasmiddel, wasmiddel, shampoo, enz.), het afval te scheiden en de dieren te respecteren.

kampvuur, zomer, vakantie, gezelligheid
bottom of page