Vakantie op de boerderij

Boerderij, Moulin Begeot, kar, Frankrijk, vakantie

De boerderij

Geiten, hoeden, kind, bos, Frankrijk, herder

Ons kleinschalig ecologisch boerenbedrijf bestaat uit een geitenhouderij en een ezelfokkerij. De geiten (ongeveer 40) zijn van het alpine ras. In tegenstelling tot dwerggeiten zijn alpinegeiten niet dik. Hun melk wordt door onszelf verwerkt tot allerhande producten: verschillende soorten kaas, yoghurt en ijs. De geitenstal is zo opgezet, dat een ieder makkelijk de geiten kan bekijken en kan kijken bij het melken, wat deels met de hand wordt gedaan.

Geitenkaas, kaas, wijnblad, kruiden, peper

Op dit moment zijn er 12 ezels van verschillende rassen. De grote ezels zijn van het ras Le Grand Noir du Berry, de kleine grijze ezels zijn een kruissing van het ras de Provence en het ras van Sardinië. De ezels zijn geheel gewend aan kinderen en houden erg van knuffelen. We organiseren regelmatig begeleide wandelingen met de ezels door de natuur, maar u kunt ook voor een wandeling zelf een ezel huren.

Ezels, grand noir du berry, weiland, kudde ezels
kippen, krielkip, kuiken, kuikens, pluimvee, scharrelen

De kippen en pauwen scharrelen vrijuit over het terrein en houden uw kampeerplaats schoon van kruimels en etensrestjes. Ook horen en zien we overal onze prachtige pauwen. En dan zijn er nog de poezen, in alle maten en kleuren en de honden, die altijd willen spelen.

Hond, Friese Stabij, Wetterhoun, spelen, bal

In de biologische moestuin wordt o.a. Gewerkt met principes van de permacultuur. Er is een kruidentuin van geneeskrachtige kruiden. Onze producten, kaas, groenten, kruidenmengsels, siropen, enz. zijn o.a in ons piepkleine boerderijwinkeltje te koop.

Winkeltje, eigen producten, zelf gemaakt, kaarten, sap, biologisch

Wij hebben veel plezier met onze dieren,

zij zijn zeker niet alleen van economisch belang.

De vakantieboerderij

De combinatie van het boerenbedrijf met het toerisme, maakt het voor u als vakantiegast mogelijk te genieten van de aanwezigheid van de dieren als een extra op uw vakantie. Kinderen, maar ook u zelf, kunnen meehelpen met de verzorging of kunnen kijken bij het melken van de geiten of zelf misschien proberen te melken. U kunt profiteren van een heerlijke avondmaaltijd gebaseerd op de producten van de boerderij; de tables d’hôtes of tables paysanne. Of u nu kampeert, in de gîte of in een gastenkamer verblijft u kunt allemaal ‘s avonds aanschuiven aan de gezellige gastentafel.

 

Moulin Begeot is een kleinschalige, eenvoudige vakantieplek, waar nog ruimte is voor uw persoonlijke wensen. Kinderen kunnen bij ons lekker spelen, in de beek ravotten of in het omringende bos hutten bouwen. ‘S avonds kunt u kampvuur maken op de vaste vuurplaats.

Geiten, kind, stal, boerderij
kind, schommel, vakantie, zonlicht
kinderen, kampvuur, broodjesbakken, vakantie
spelen, jongens, plezier, waterpret, beek

Wij leven hier in respect met onze dieren en met de omringende (beschermde) natuur. Wij willen niets liever dan dat u dit mee kunt beleven. Wij vragen u onze levenswijze en onze plek te respecteren o.a. door zoveel mogelijk biologisch afbreekbare middelen te gebruiken (afwasmiddel, wasmiddel, shampoo, enz.).

kampvuur, zomer, vakantie, gezelligheid