top of page

Wat kunt u hier doen

Natuur, bos, Vogezen, Ezeltocht, wandelen

Wandelen

Moulin Begeot ligt aan één van de vele wandelroutes die in het gebied zijn uitgezet. Al deze rondwandelingen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, maar alle laten u de mooiste plekjes en uitzichten zien. Natuurlijk kunt u ook op eigen houtje de oude paden in het bos ontdekken. Een heel andere manier is wandelen in gezelschap van een ezel. Voor u, als ouder van kleine kinderen, geeft dit de mogelijkheid toch wat kilometers te verslinden, terwijl de kleintjes gedeeltelijk op de rug van de ezel meewandelen. Klik hier voor meer informatie over het huren van ezels.

kaart, wandelroute, wandelkaart, wandelen

Uitstapjes

Niet ver van Melisey (15 minuten met de auto) ligt het oude mijnstadje Ronchamp, met de wereldberoemde kapel Notre Dame du Haut van Le Corbusier (inmiddels behorend tot het Wereld Erfgoed van UNESCO). Dit is een schoolvoorbeeld van de nieuwe architectuur. Ook kan men hier het mijnmusea bezichtigen en zijn er wandelroutes door het oude mijngebied. Iets verder ligt het stadje Champagney met het museum van de Droit de l'Homme.

Ronchamps, Kapel Notre Dame du Haut, chapelle du corbusier
Vogezen, hoge vogezen, balon d'Alsace, Frankrijk

Luxeuil les Bains en Plombieres les Bains: twee badplaatsen met geneeskrachtige bronnen. De bronnen bevinden zich in prachtige gebouwen van Romeinse oorsprong. In de thermale plaatsen staat revitalisering van lichaam en geest op een hoog plan. Maar ook een dag genieten, inclusief massages, behoort tot de mogelijkheden.

Verschillende interessante steden zijn binnen een uur bereikbaar, zoals Belfort met zijn versterkingen en oude binnenstad; Colmar, een typisch Elzasser vakwerkstadje, Basel, Freiburg, Epinal.

 

 

Mulhouse, Colmar, Alsace, Frankrijk, Vogezen, vakwerkstadje

De Hoge Vogezen, en met name de Ballon d’Alsace, de hoogste top, is nog geen half uur rijden hier vandaan.

De kopermijnen van Le Thillot of de druipsteengrotten van de Jura…

Vele activiteiten zoals paardrijdtochten, kajakken, avontuur- en klimparken…

Zwemmen en spelen in het water kan op velerlei plaatsen vlakbij in de buurt, maar in Champagney, Belfort en Lure zijn grote meren speciaal voor watersportactiviteiten.

En… en…

Vrijwilligerswerk

Wilt u er een tijdje tussenuit? Behoefte aan frisse lucht, de gedachten op een rijtje krijgen... Of gewoon even iets anders meemaken? Maar u wilt niet stilzitten? Dat kan.

U kunt bij ons een tijdje verblijven en meewerken. Wij kunnen altijd veel hulp gebruiken bij de verzorging van de dieren, bij tuinwerkzaamheden, bij de onderhoud- en bouwklussen aan de gebouwen en op het land. Wij werken vaak met vrijwilligers en hebben daarbij veel plezier.  Heeft u belangstelling, bel of mail ons gerust.

Cursussen

Voorjaar: kruidencursus

Herkennen van de planten, bewerken, proeven, theemengsels.

En ermee koken.

Voorjaar, zomer en najaar: kaasmaken

Wij werken met geitenkaas, maar er wordt ook uitgelegd hoe u vanuit een fles gepasteuriseerde koemelk tewerk kunt gaan. Verschillende soorten kazen, harde geperste, verse zachte, kruidensmeersels, roomkaas, yoghurt.

Najaar: koken met wilde planten

Wij vinden het leuk als mensen zich geïnspireerd voelen om spontaan of gepland workshops te geven of andere activiteiten te ontplooien om hun vaardigheden/wat ze leuk vinden met anderen te delen.

bottom of page