top of page

Groeps ezeltocht

Ezeltocht, groepstocht, wandelen, ezels

Deze grote ezeltocht wordt tijdens het hoogseizoen ongeveer één keer per week georganiseerd. Dit is een begeleide rondwandeling van ongeveer 10km. De tocht is voor groot en klein!

We gaan met meerdere ezels op stap en we wandelen langs oude, niet aangegeven paden, dwars door het bos. Er word uitleg gegeven over de ontstaansgeschiedenis van het gebied, over de fauna, de flora en de cultuur.

grote ezeltocht, groepsezeltocht, wandelen

Alle kinderen kunnen afwisselend op de ezels zitten en wandelen; ook de kleinsten (van ongeveer 2 jaar) tot de grootsten (ongeveer 16 jaar). Er worden steeds kleine trajecten afgelegd, waarna gewisseld wordt.

Ongeveer halverwege de tocht houden we stil voor een rustpauze en een  Bourgondische picknick , die door ons verzorgd wordt. Soms is het mogelijk te zwemmen (afhankelijk van welke tocht er op het programma staat).

 

Deze georganiseerde wandeltocht heeft een sterk sociaal karakter. Doordat volwassenen en kinderen gemengd en met elkaar de dieren begeleiden, elkaar helpen en met elkaar praten, word dit zo’n gezellig evenement

picknick, pick nick, eten, groep
bottom of page