top of page

De gîte

appartement, gite, huren, vakantiehuis, rustiek, hout

In 2005 hebben we een nieuw bijgebouw in gebruik genomen. Dit gebouw is zo ecologisch mogelijk opgezet. (Isolatie) materialen zijn natuurlijk, het grasdak zorgt voor een uitstekende isolatie, de afvalwatering is onafhankelijk met septic tank en zand en grindfilters. In dit gebouw bevinden zich de gîte, de hooiopslag en de verschillende stallen. Het gebouw is zo afgewerkt dat u goed zicht heeft op de knappe constructie.

Grasdak, appartement, natuur, gite

De gîte of het appartement bevindt zich boven de ezelstal. Vanaf de ontbijttafel kunt u zien wat de dieren doen en bent direct betrokken bij het wel en wee van de dieren. En vanuit het bijbehorende tuintje kunt u eenvoudig de dieren aaien en voeren en kan iedereen op een veilige en directe manier vertrouwd raken met de ezels. Vanuit het appartement heeft u een prachtig uitzicht over de gehele weide en kunt u de vogels en het wild waarnemen.

Het appartement is zo open mogelijk gebouwd. De stijl is eenvoudig en natuurlijk. De gîte bevat een leefruimte met open keuken, waarin u de basis voorzieningen aantreft (kookplaat, koelkast, aanrecht met warm en koud water, keukengerei en serviesgoed).

appartement, gite , eethoek, vakantie

Er is één afgescheide slaapruimte met een stapelbed en een eventueel extra derde bed. Daarnaast is er een moderne bedstee met een tweepersoonsbed. U kunt met 4 tot 6 personen terecht. Zonodig wordt een kinderbedje bijgezet. Dekens en dekbedden zijn aanwezig. Er is een kleine badkamer met douche, wasbak en toilet.

In de gîte zult u niet veel elektrische apparatuur aantreffen. Allereerst is dit, omdat wij bijna aan het einde van de elektriciteitslijn zitten en dus niet over veel elektriciteit beschikken. Maar het is ook een bewuste keus omdat wij er niet voor zijn dat een hoge consumptie aan energie in Frankrijk bijdraagt aan een nieuw nucleair programma. Er wifi in de gîte aanwezig.

De gîte is te huur van zaterdag tot zaterdag of voor een weekend. Op de aankomstdag kunt vanaf 16:00 terecht in de gîte.

bottom of page